Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: هر کدام از ادعیه که به خواندن آنها سفارش شده است دریایی از معارف عمیق را در دل خود جای داده که می تواند راهگشای زندگی ما در مراحل مختلف باشد. «يا مَنْ اَرْجُوهُ لِكُلِّ خَيْرٍ وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ كُلِّ شَرٍّ، يا مَنْ يُعْطِى الْكَثيرَ بِالْقَليلِ، يا مَنْ يُعْطى‏ مَنْ سَئَلَهُ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..»
این عبارات فرازهایی از دعای ماه مبارک رجب است که در این ایام هر روز از سوی مومنان خوانده می شود و نمونه ای است از آنچه که به تضرع و نیایش با خدای خود در میان گذاشته و از او می خواهیم که به ویژه در این ماه عزیز ما را قرین رحمت خود قرار دهد.

با توجه به آنکه در ایام ماه رجب قرار گرفته ایم، در راستای بررسی مولفه های مرتبط با سبک زندگی در دعای ماه رجب با حجت الاسلام والمسلمین «قاسم خانجانی»، استاد حوزه و دانشگاه به گفت وگو کرده ایم که در ادامه حاصل آن تقدیم حضورتان می شود:

دعای توصیه شده برای ماه رجب که بعد از نمازهای واجب خوانده می شود، چه سبکی از زندگی را ترسیم می کند؟

قبل از پاسخ به این پرسش مقدمه ای را عنوان می کنم، یکی از مسایل بسیار مهم در زندگی امید داشتن است و این امیدواری است که در سیر مسایل مختلف زندگی باعث ثبات قدم و تقویت حرکت و اقدام و رفتارهای انسان می شود و از طرف دیگر باعث دلگرمی و به نوعی تشویق برای ادامه حرکت برای رسیدن به هدف مطلوب می شود که طبعا اگر در زندگی این مولفه ها وجود نداشته باشد حالت خمودی و افسردگی بر انسان حاکم می شود.

در این وضعیت است که هم شرایط فعلی زندگی بر انسان سخت می شود و نمی تواند زندگی را به خوبی و با نشاط ادامه بدهد و هم آنکه به دلیل نداشتن امید، مشوق برای ادامه حرکت و پیمودن مسیر و در حقیقت طی کردن پله های بالاتر و رسیدن به مراتب متعالی را از دست می دهد و در نتیجه اولین فقره در دعای ماه رجب آمده است: «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ؛ اى خدايى كه برای هر خیری به او اميدوارم».

این فراز به نوعی ارایه یک سبک زندگی امیدوارانه برای طی کردن مسیر کمال است. جالب است که جمله بعدی نقطه مقابل این امید را مطرح می کند و می فرماید: «وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِندَ كُلِّ شَرٍّ؛ و نزد هر شرى از خشم او ايمنى مى‌جويم».

یعنی در مقابل این امید و امیدواری یک نقطه منفی وجود دارد که اینجا با تعبیر شرّ از ان یاد می شود و آن هم هر بدی و امر ناپسند است. در این دعا از خدا می خواهیم که گرفتار آن شر نشویم و بهترین پناهگاه برای دوری از آن شر خداوند است و به همین دلیل است که می فرماید: «وَ آمَنُ سَخَطَهُ». بنابر این، سبکی که در این دعا مطرح می شود آن است که انسان لاجرم  در زندگی نیاز به امید دارد و در عین حال نیازمند یک پناهگاه است و تنها پناه خدا است که می تواند به انسان آرامش دهد.

چه آموزه های دیگری در دعای معروف ماه رجب برای اصلاح و تحول سبک زندگی وجود دارد؟

در ادامه این دعا می خوانیم: «يَا مَنْ يُعْطِي الْكَثِيرَ بِالْقَلِيلِ يَا مَنْ يُعْطِي مَنْ سَأَلَهُ؛ اى آن‌كه عطا مى‌كنى بسيار را به كم! اى آن‌كه هركه سؤال كند عطا مى‌كنی»

برای آنکه احیانا به ذهن نیاید که بعد از درخواست از خداوند و بخشش او، لابد بنده ویژگی خاصی دارد که متناسب با درخواست اش از خداوند به او اعطا می شود، می فرماید: ای کسی که با یک عبادت اندک و کار خوب ناچیز، خیر کثیری را عطا می کنی. تو را پناهگاه قرار دادم نه از آن جهت که حق من باشد بلکه از این جهت که تفضل و بزرگواری از سوی توست.

بعد ادامه می دهیم: «يَا مَنْ يُعْطِي مَنْ سَأَلَهُ؛ اى آن‌كه هركه سؤال كند عطا مى‌كنى»

مرحله اول در مقابل چیزی اندک خیر انبوه داریم و در مرحله دوم می فرماید: همه آن چیزی که انسان بخواهد را تو به او می دهی و در مرحله سوم می گوید اگر حتی انسان نخواهد اما برای او خیر باشد تو بدون اینکه او درخواست کند باز هم عنایت می کنی که این در حقیقت مرحله بالای عنایت خداوند متعال است.

این روندی است که انسان می تواند با استعانت از خداوند در رویه زندگی خود نسبت به همنوعان داشته باشد.

گرته برداری و تقویت این ویژگی ها در زندگی انسان نیازمند آن است که آدمی چه ویژگی هایی را در خود تقویت کند؟

باید به نوعی از مرحله زبان بگذریم و این ادعیه در همه افعال و رفتارمان متجلی شود، اگر من هر حرکتی را که انجام می دهم با توجه به آن امید به خدا باشد و پناه بردن به پایگاه امن خدواند، قطعا زندگی ام دگرگون می شود و دیگر اضطراب و استرس در زندگی راه نمی یابد.

از طرف دیگر توجه به ارتباط با خداوند از طریق عبادت و استغفار و اعتماد به عنایت خداوند در هر حال، حتی در زمانی که ما در غفلت به سر می­ بریم، سبب می شود که سبک متفاوتی از زندگی را تجربه کنیم که بر پایه معنویت بنا نهاده شده است. این حالت نیز همچنان که تا پایان این دعا روی آن تاکید شده است، بر اساس تفضل و عنایت خداوند استوار است که در هر حال به حال بندگان مهربان است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۹۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌

امام جمعه کرمان گفت: توقع مردم از دولت انقلابی رقم خوردن اتفاقات مهم در بخش اقتصادی و عملیاتی کردن اقدامات روشن و نقطه‌زن علیه سوداگران اقتصادی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه کرمان در مصلی بزرگ امام علی(ع) با دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، اظهار داشت: خداوند در آیات متعدد قرآن انسان را راهنمایی کرده و به این نکته تاکید دارد که زندگی در این دنیا اصل نیست.

وی با بیان اینکه خداوند زندگی این دنیا را محل آزمایش و ابتلا می‌داند، افزود: خداوند مرگ و حیات ما را محل آزمایش قرار داده است تا مشخص شود عمل چه کسی والاتر است.

امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه انسان باید بداند که برای چه آفریده شده و هدف از خلقت انسان چه بوده است، بیان کرد: شناخت درست انسان از هدف خلقت کار معلم است و این معلم است که باید ابتدا بفهمد و پس از آن بفهماند که هدف والا از زندگی و خلقت انسان چیست.

وی با اشاره به اینکه مربی باید تمام ظرفیت‌های وجودی و استعداد‌ها فرد تحت تعلیم خود را به خوبی بشناسد تا به نتیجه دلخواه در امر تربیت برسد، بیان کرد: هدف بالاتر درخشش فرد در انسانیت است و محیط تعلیم و تربیت در کنار محیط خانواده نقش مهمی در اعتلای فرد برعهده دارد.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه زندگی بستری برای رسیدن به هدف بالا و والای انسان است، گفت: هر انسانی در زندگی باید تلاش کند تا علم خود را به کمال برساند و و هرکس در یکی از مراحل متوقف شود نمی‌تواند به هدف والا برسد و معلم و استاد باید به فرد را به نحوی تحت تربیت کند تا همه ابعاد زندگی‌اش برای خدا و رضایت خدا باشد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان با اشاره به اهمیت توجه دولت و دولتمردان به عملیات هوشمند و گسترده در بخش سامان دادن به اقتصاد کشور، اظهار داشت: دولت انقلابی و مردمی باید عزم خود را جزم کرده و برای آسیب‌پذیری کشور در بخش اقتصاد چاره‌اندیشی کند.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه دولت باید تلخ کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند، افزود: این مهم با حرکت هماهنگ و همگام اتفاق خواهد افتاد و همه باید در داخل کشور اقدامات روشن و نقطه‌زن علیه سوداگران اقتصادی و در خارج علیه دشمنان را عملیاتی کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران قوی باید همانطور که در بخش نظامی پیشرفت کرده در بخش اقتصادی هم پیشرفت کند و هم درهمین تراز و جایگاه قرار گیرد، گفت: دولت باید با فعال کردن مراکز اقتصادی کشور و تقسیم کار دقیق و با تشکیل مرکز عملیات هوشمند و اقتصادی در کشور بتوانند رنگ چند ساله تورم و کاهش ارزش پول ملی را به پایان برساند.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه توقع ما از دولت انقلابی و مردمی این است که این اتفاق در بخش اقتصادی رقم بخورد، ادامه داد: دولت، بانک مرکزی، وزارت امورخارجه و اقتصاد و بخش خصوصی باید در کنار هم قرار گیرند تا بتوانند اقدامات روشن و نقطه زن علیه سوداگران اقتصادی و دشمنان خارجی عملیاتی کنند.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه در آینده نزدیک شاهد پیروزی حماس خواهیم بود و دنیای پسا اسرائیل جعلی را مشاهده خواهیم کرد، گفت: امروز دنیا، دانشجویان و دانشگاه‌ها بیدار شده‌اند و این بیداری بستر را برای حکومت عدل جهانی فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه امروز نتیجه نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا به نتیجه نشسته است و دانشگاه‌های اروپا و آمریکا به دفاع از مردم مظلوم فلسطین قیام کردند، بیان کرد: امروز جنبش دانشجویی پرچم دفاع از مظلوم را به دست گرفته و خیابان‌های آمریکا و اروپا پر از نسلی است که آماده قیام همه جانبه برای دفاع از مظلوم هستند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد
  • دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد