Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-05@13:55:58 GMT

بررسی سند اعمال لیله الرغایب و دعای ماه رجب

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۱۴۱۱۹

صراط:

حجت‌الاسلام جواد حیدری در پاسخ به این سؤال که آیا لیله‌الرغایب و نماز آن مستند شرعی دارد یا خیر، اظهار کرد: نماز لیله الرغایب و اعمال آن را، مرحوم مجلسی (ره) با ذکر سندی که قابل‌اعتماد نیست و راویان مجهول و ضعیف در آن وجود دارد، نقل کرده است، البته قبل از ایشان در بعضی از کتب ادعیه و زیارات بدون ذکر سند بیان‌شده است بنابراین این نماز و ذکر فضایل آن سند قوی و قابل‌اعتمادی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس کارشناس مرکز پاسخ‌گویی به سؤالات دینی افزود: نداشتن سند صحیح در مستحبات، با استناد به‌قاعده تسامح در ادله سنن (بر اساس قاعده تسامح در سند مباحثی که مربوط به مستحبات است سخت‌گیری وجود ندارد)، مانع از عمل به آن‌ها نمی‌شود به‌طوری‌که بسیاری از فقه‌ها بر اساس اخبار «من بلغ» در سند روایاتی که اعمال مستحبی و نکات اخلاقی، از زبان پیامبر اکرم و اهل‌بیت (ع)، نقل‌شده، تسامح داشته و عمل به آن‌ها را بلامانع می‌دانند.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه تصریح کرد: بنابراین با وجه به آنچه گفت شد، انجام اعمال لیلة الرغایب به‌قصد رجاء و امید ثواب، هیچ اشکالی ندارد، اما اینکه این اعمال را به‌قصد استحباب انجام دهیم، با توجه به فقهی بودن مسئله، هر شخصی باید نظر مرجع تقلید خود را در این مورد جویا شود.

حیدری در ادامه بابیان آن‌که بعضاً از سوی مردم مطرح می‌شود دعای معروف ماه رجب (یا من أرجوه لکل خیر…) ازنظر سندی صحیح نیست و بهتر است خوانده نشود گفت: پیرامون ادعیه و مستحبات، بر اساس قاعده تسامح در ادله سنن، به نظر بعضی ا ز علما، داشتن سند قوی لازم نبوده و همین‌که از طریقی به حضرات معصومین (ع)، خواندن و انجام دادن آن‌ها به‌قصد رسیدن به پاداش، اشکالی ندارد.

کارشناس مرکز پاسخ‌گویی به سوالاتی دینی ادامه داد: دعا ماه رجب را مرحوم سید بن طاووس، علامه مجلسی، مرحوم شیخ عباس قمی، نقل کرده‌اند که در سند این دعا فردی به نام «محمد بن ذکوان، معروف به سجاد»، توضیح این‌که، ممکن است راوی این حدیث یا «محمد بن زیاد» باشد، زیرا اردبیلی در جامع‌الرواه، از «محمد بن زیاد» با لقب «سجاد» نام‌برده و گفته است، «محمد بن سنان از وی روایت نقل می‌کند». و در اینجا هم، روایتگر، محمد بن سنان است و یا «محمد بن زید شحام است، زیرا او، دعای «یا من ارجوه» را به گونه دیگری نقل کرده است البته احتمال این‌که «محمد بن ذکوان»، تصحیف «محمد بن زیاد السجاد» باشد، بیش‌تر است.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان/ شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه ثبت نام دانش‌آموزان دوره ابتدایی متقاضی شرکت در ارزیابی جهش تحصیلی آغاز شده و می‌توانند تا پایان خرداد ماه برای ثبت نام اقدام کنند، گفت: جهش تحصیلی از کلاس اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم دبستان انجام می‌شود.

الماسی در گفت و گو با ایسنا، درباره شرایط ثبت نام جهش تحصیلی گفت: در مرحله اول مدیر مدرسه پس از حصول اطمینان از شرایط دانش آموز ثبت درخواست او را در سامانه سیدا انجام می دهد، سپس بعد از تأیید درخواست توسط مدیر در سامانه سیرت، ثبت درخواست جهش توسط اولیاء در سامانه سیرت برای نوبت گیری و انجام مراحل ارزیابی در مرکز جامع سنجش انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در جهش تحصیلی آزمون هوش و بررسی روانشناختی گرفته می‌شود، افزود: پس از قبولی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی، در پایه مورد نظر نیز بجز دروس تربیت بدنی و انضباط، آزمون اخذ می‌شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه زمان ثبت نام و آزمون هوش و بررسی روانشناختی از ۱۰ اردیبهشت تا ۳۱ خرداد است، ادامه داد: میزان بهره هوشی و بررسی روانشناختی در این آزمون در دو طبقه باهوش و پر هوش به ترتیب یک و چند پایه است.

الماسی بیان اینکه به همه اولیاء توصیه می شود تحت تاثیر بازارهای بیرونی برای آمادگی روانشناختی قرار نگیرند، گفت: والدین نگاه واقع بینانه به توانایی بچه های خود داشته باشند و تنها مرجع بررسی صلاحیت های هوشی و روانشناختی برای جهش تحصیلی، وزارت آموزش و پرورش است، لذا از آوردن نتایج مراکز بیرونی جهت تعیین جایگاه خودداری شود.

وی با بیان اینکه از تصمیمات احساسی و هیجانی برای ارتقای تحصیلی فرزندان جدا خودداری شود، افزود: قبل از ارزیابی روانشناختی، هوشی و اعلام نتیجه از امتحان درسی پایه مورد نظر خودداری کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • زائران حج در واقع سفیران جمهوری اسلامی ایران هستند
  • گوشه‌هایی از مراسم پرفیض دعای ندبه در امامزاده بهلول (ع) خوی + تصاویر
  • آغاز ثبت‌نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان/ شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • رفتار زائران ایرانی در حج باید الگو باشد
  • زائران حج، سفیران جمهوری اسلامی هستند
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم