Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام موسوی با بیان‌اینکه ماه رجب فرصتی مناسب برای زمینه‌سازی ظهور است، گفت: دستیابی به همه‌ی خیر دنیا و آخرت و دور شدن از همه شرور دنیا و آخرت به همراهی با امام زمان(عج) است.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، نسبت به ماه رجب به تناسب فضایل و برکات پرشمار و نیز به منظور بهره مندی از این همه خیرات، ادعیه و اوراد بسیار از سوی اهل بیت(ع) توصیه شده است، از جمله آنها دعای مشهور «يا مَنْ اَرْجُوهُ لِكُلِّ خَيْرٍ .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..» است. به منظور بررسی آموزه های مهدوی و منتظرانه این دعای شریف با حجت الاسلام والمسلمین «سید احمد موسوی»، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم گفت وگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه رجب به معنای ماه باعظمت و از القاب این ماه رجب المرجب است، اظهار کرد: باید حرمت این ماه نگاه داشته شود، رجب را رجب الاصب هم می گویند چراکه رحمت خدا در آن نازل می شود و به آن رجب الاصم نیز گفته اند چراکه حتی در دوره جاهلیت شنیده نشد که کسی در ماه رجب حرفی از جنگ و خونریزی بزند، یعنی حتی عرب جاهلی نیز حرمت این ماه را نگاه می داشتند.

 

رجب ظرف زمانی ویژه برای منتظران

 

وی ادامه داد: علما در گذشته فراوان بزرگداشت و ظرفیت عظیم این ماه را تذکر می دانند چنان که مرحوم شیخ صدوق(ره) کتابی درباره فضیلت ماه های رجب، شعبان و رمضان المبارک نوشته است. از این رو، این فرصت و ظرفیت به ویژه برای منتظران امام زمان(عج) خاص است. چون تا به ظرفیت لازم نرسیم و تا شرایط و زمینه ها فراهم نشود توفیق درک حضور و حکومت حضرت مهدی(عج) را نخواهیم داشت.

 

حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه ماه رجب فرصتی مناسب برای زمینه سازی ظهور است، گفت: در کتاب «المراقبات» آمده است: «پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «خدای متعال در آسمان هفتم فرشته‌ای را قرار داده است که «داعی» گفته می‌شود. هنگامی که ماه رجب آمد، این فرشته در هر شب این ماه تا صبح می‌گوید: خوشا به حال تسبیح کنندگان خدا، خوشا به حال فرمانبرداران خدا. خدای متعال می‌فرماید: همنشین کسی هستم که با من همنشینی کند، فرمان‌بردار کسی هستم که فرمان‌بردارم باشد و بخشنده خواهان بخشایش هستم. ماه ماه من، بنده بنده من و رحمت رحمت من است. هر کسی در این ماه من را بخواند او را اجابت می‌کنم و هرکس از من بخواهد به او می‌دهم و هرکس از من هدایت بخواهد او را هدایت می‌کنم. این ماه را رشته‌ای بین خود و بندگانم قرار دادم که هرکس آن را بگیرد به من می‌رسد.)»

 

وی تاکید کرد: مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در کتاب «المراقبات» وقتی به ماه رجب می رسد مطالب و سفارش فراوان دارد و حتی علما را مورد خطاب قرار می دهد که اگرچه علم آموزی مناسب است اما مطلوب آنکه علما در ماه رجب از میزان علم آموزی کاسته و بر میزان عباداتشان بیفزایند. مرحوم علامه مجلسی(ره) در بحارالانوار آورده که یکی از اصحاب حضرت رسول(ص) نقل کرد: با پیامبر(ص) از کنار گورستانی گذر کردیم و حضرت(ص) گریستند، ما نیز از گریه ایشان به گریه افتادیم، وقتی علت را پرسیدیم، حضرت رسول(ص) فرمودند: صدای ناله اهل این گورستان را شنیدم و به گریه افتادم ... از خدای متعال برای آنها تقاضای رحمت کردم و نازل شد ... سپس حضرت(ص) ادامه دادند: اگر اینها جزء روزه داران و عبادت کنندگان ماه رجب بودند، اینطور در عذاب دوزخ گرفتار نمی شدند. راوی می گوید، پرسیدم: واقعا اثر شب زنده داری و روزه داری در ماه رجب اینچنین است، حضرت رسول(ص) فرموند: اگر یک روز را روزه گرفته بودند یا قدر شب زنده داری رجب را می دانستند، اهل دوزخ نبودند!

 

حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: باید این فرصت را غنیمت بشماریم به ویژه منتظران امام زمان(عج) که در پی ایجاد ظرفیت درک عصر ظهور در خود هستند. باید خودسازی کنیم و صالح شویم تا به مصلح جهانی ملحق شویم. امسال که به تعبیر رهبر معظم انقلاب به دلیل شرایط، از اجتماعاتی مثل اعتکاف که معمولاً نزدیک به یک میلیون نفر در آن شرکت می کردند، محروم شده ایم می توانیم با توسل به ادعیه و اذکار و اعمال ماه رجب این کمبود را جبران کنیم.

 

این کارشناس مهدوی با اشاره به دعای معروف ماه رجب یعنی «يا مَنْ اَرْجُوهُ لِكُلِّ خَيْرٍ»، ابراز کرد: این دعا از دعاهای معروف و وارده ماه رجب از سوی امام صادق(ع) است، راوی محضر حضرت(ع) رسید و می دانست رجب موسم تنفس عبادی معنوی است و برای درک بهتر این فیوضات از حضرت صادق(ع) تعلیمی درخواست کرد ... امام صادق(ع) این دعا را تعلیم فرمودند. نوع علمایی که در اهمیت ماه رجب و اعمال آن سفارش کرده اند این دعا را از نظر اعتبار و محتوا عالی دانسته اند.

 

بیان ویژگی های انتظار در دعای «یا من ارجوه ... »

 

وی با بیان اینکه برخی از محتوای آن همان چیزی است که در ادبیات انتظار برای منتظران به عنوان ویژگی مطرح می شود، گفت: شروع دعا با امید و رجا است: «يا مَنْ اَرْجُوهُ لِكُلِّ خَيْرٍ»، روحیه انتظار میوه درخت امید است، با امید می توان منتظر بود، اساساً افراد مایوس و ناامید حرکتی نمی کنند ما تصریح می داریم خدایا! هر خیری را از تو متوقع و امیدوار هستیم ... این روحیه امید و نشاط انسان را به حرکت درمی آورد، عمل صالح میوه امید است انسان امیدوار متوقع خیر نیز است.

 

حجت الاسلام موسوی اضافه کرد: در ادامه می خوانیم: «وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ كُلِّ شَرٍّ» اشاره به آنکه در همه بدی ها باز هم چون رحمت تو را می بینم و می دانم به بندگانت مهلت می دهی باز هم به درگاهت امید دارم و فاصله نمی گیرم. دنباله دعا صحبت از عطایا است: «يا مَنْ يُعْطى‏ مَنْ سَئَلَهُ، يا مَنْ يُعْطى‏ مَنْ لَمْ يَسْئَلْهُ وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْهُ‏ تَحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً»؛ اینجا سخن از عطای خدا است آنهم عطای عمومی؛ حیف است که چنین خدایی باشد و بهره مند نشویم البته عطای الهی در این دعا دو گونه است، یک عطا که برای آنها که از خدا سوال می کنند و یک عطا برای آنها که سوال نمی کنند و به خدا معرفت ندارند.

 

عطای عمومی خدا در ماه رجب

 

این کارشناس مهدوی ابراز کرد: شاید نکته در این باشد که اعتراف می کنیم خدایا! تو به همه مسئلت داری، هم به آنها که به تو نیاز دارند و هم به آنها که معرفت به تو ندارند و از تو طلبی نمی کنند ... این یعنی عطای خدا به همه در این ماه می رسد اما آنها که قدر خدا و ماه رجب را می دانند، عطای دریافتی‌شان متفاوت است لذا در دنباله دعا می خوانیم: «اَعْطِنى‏ بِمَسْئَلَتى‏ اِيَّاكَ، جَميعَ خَيْرِ الدُّنْيا وَ جَميعَ خَيْرِ  الْأخِرَةِ، وَ اصْرِفْ عَنّى‏ بِمَسْئَلَتى‏ اِيّاكَ جَميعَ شَرِّ الدُّنْيا وَ شَرِّ الْأخِرَةِ» این تصریح است به آنکه من در زمره آنها هستم که نیاز دارم و از تو مسئلت می دارم و از سوال کنندگان تو هستم.

 

وی تاکید کرد: همه خیر دنیا و آخرت و دور شدن از همه شرور دنیا و آخرت به همراهی با امام زمان(عج) است. همه خیر در کنار امام است و همه شرور وقتی از انسان دور می شود که در کنار امام قرار بگیرد. در دنباله دعا می خوانیم: «فَاِنَّهُ‏ غَيْرُ مَنْقُوصٍ مااَعْطَيْتَ» یعنی عطای تو کامل است نه ناقص، این من هستم که غافل هستم خدایا! به ما توان بده از این ظرفیت عظیم ماه رجب بهره بگیریم و امیدوارانه از تو خیرات را مسئلت بداریم.

 

حجت الاسلام موسوی در ادامه بیان کرد: در توقیع مبارک حضرت به اسحاق بن یعقوب که توسط نائب دوم ابلاغ شد حضرت حجت(عج) می فرمایند: «أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُم‏». چه زمانی برای دعا بهتر از رجب و شعبان، انسان منتظر هیچ لحظه ای از این ماه ها را از دست نمی دهد.

 

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه باید فرصت های ویژه ای را که خدا در اختیار ما قرار داده است، مغتنم شمرد، گفت: از بهترین اینها ماه رجب است و این دعا ما را به روحیه امیدواری و التجاء و تضرع به درگاه الهی سوق می دهد به اینکه مقصد ما متعالی باشد و از همه شرور دنیا و آخرت فاصله بگیریم و درک کنیم خدای صاحب نعمت و بخشنده، به قدری بزرگ است که مرا به سطحی از ایمنی می رساند که حتی موی من در آتش نسوزد و این تعبیر لطیف است چراکه در برخورد انسان با آتش اولین عضو تاثیرپذیر موی بدن است.

 

وی با بیان اینکه این فاصله گرفتن به درخواست از خدا است که وسیله دارد و این وسیله اهل بیت(ع) هستند، خاطرنشان کرد: در روایت است که امام زمان(عج) فرمودند: من امان اهل عالم هستم. انسان در کنار امام(ع) از آتش فاصله می گیرد. ضرورت دارد حرمت ماه رجب را بیش از پیش نگاه داریم و حداکثر استفاده را از آن ببریم این دعای شریف امام صادق(ع) با توجه به این معانی و ارتباط قلبی با دعا به ظرفیت یاری امام عصر(عج) در عصر غیبت و ظهور اشاره دارد.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: زمزمه های انتظار ماه رجب مهدویت حجت الاسلام موسوی امام زمان عج دنیا و آخرت ماه رجب همه شرور صادق ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی و مدیر موسسه منبر آسمانی با اشاره به روایتی درمورد معیار اصلی مقام هر فردی نزد خداوند اظهار کرد: یکی از اصحاب صادق آل محمد علیهم‌السلام می‌گوید به امام صادق (ع) عرض کردم: آقاجان فلانی چه عبادت، دین و فضلی دارد! کنایه از این‌که خیلی مقامش والاست، اما امام علیه‌السلام سوالی درباره آن شخص از من پرسیدند که تمام معیار‌های مرا در شناخت افراد تغییر داد. امام صادق علیه‌السلام فرمودند: «فَقَالَ کَیْفَ عَقْلُهُ» «عقل او چگونه است؟»
 عرض کردم: نمی‌دانم بعد امام علیه‌السلام فرمودند: 
«فَقَالَ إِنَّ الثَّوَابَ عَلَى قَدْرِ الْعَقْلِ» «ثواب و پاداش را به اندازه عقل و با معیار خرد می‌دهند نه به مقدار حال و شور.»

داستان مرد عابد بنی اسرائیلی

بعد، امام جعفر صادق (ع) برای من داستانی از عابدی بنی اسرائیلی نقل کردند: همانا مردی از بنی‌اسرائیل خداوند را در جزیره‌ای دریایی که سرسبز و خرم بود عبادت می‌کرد. آن جزیره درختان بسیار و آبی فراوان داشت. فرشته‌ای از آن مکان می‌گذشت که آن عابد را دید. فرشته به خداوند عرض کرد: آیا ثواب این بنده را به من می‌نمایانی؟ خداوند آن را به وی نشان داد، فرشته آن را اندک و ناچیز پنداشت و از این ناهمخوانی ثواب کم و عبادت فراوان آن عابد تعجب کرد به همین خاطر خداوند به فرشته وحی کردند: با او همراه شو. فرشته به صورت انسانی در آن جا فرود آمد. مرد به او گفت: کیستی؟ فرشته گفت: من مردی عابد هستم که، چون آوازه مرتبه و عبادت تو در این مکان به من رسید به نزد تو آمدم تا خداوند را به همراه تو پرستش و عبادت نمایم. فرشته در آن روز با او بود. فردای آن روز فرشته به آن مرد گفت: منزلگاه تو چه سرسبز و خرم است! فقط برای عبادت شایسته است! مرد عابد به او گفت:، اما این‌جا عیبی دارد! فرشته گفت: چه عیبی؟ گفت: برای خداوند ما چارپایی نیست، اگر بر‌ای او الاغی بود او را در این مکان می‌چرانیدیم همانا سبزه‌ها در حال از بین رفتن هستند. فرشته که متعجب شده بود گفت: برای پروردگار تو الاغی نیست؟ (کنایه از اینکه این حرف یعنی چه، مگر خدا جسم است که اعضا و جوارح داشته باشد) گفت: اگر برای خداوند الاغی بود مثل چنین سبزه‌هایی از بین نمی‌رفت. خداوند به آن فرشته وحی فرستاد: «فَأَوْحَى الله إِلَى الْمَلَکِ إِنَّمَا أُثِیبُهُ عَلَى قَدْرِ عَقْلِهِ» «همانا من به میزان عقل او به او پاداش داده‌ام.»

شرح روایت شریف

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: این روایت می‌فرماید: ممکن است کسی دو رکعت نماز مختصر بخواند و ثواب عبادت جن و انس به او داده شود و ممکن است کسی تا صبح شیون و ناله کند و اشک بریزد، اما نماز پر لابه او را به چیزی نخرند. این سخن به شنونده سنگین آمد، برای همین امام جعفر صادق علیه‌السلام برای او داستانی نقل کردند تا ذهن وی مطلب گفته شده را بپذیرد. 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امام صادق علیه‌السلام کوتاهی فکر برخی از مردم را با نقل این روایت توضیح می‌دهند و می‌فرمایند: زیبایی و شور عبادت او به‌گونه‌ای بوده است که حتی نظر فرشته‌ای را به خود جلب می‌کند و از شکوه آن سر تعظیم و درخواست در پیشگاه الهی فرود می‌آورد. شور در آن عابد خوب بوده است ولی شعوری در او نبوده است.

مشکل امروز جامعه مسلمانان

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی ادامه داد: متأسفانه، مشکل جامعه اسلامی نیز همین است. در جامعه اسلامی معیار و محک ارزش اعمال و کردار دیگران عقل و معرفت آنان قرار نمی‌گیرد و شور و حال را معیار و محک مرتبه معنوی افراد و گزینش آنان قرار می‌دهند. سینه و نوحه و فریاد و گاه نعره و کشیدن قمه و قداره فراوان است، اما شعور و معرفت اندک است. متأسفانه منبرها، مسجدها، حسینه‌ها، فقط از حال می‌گویند و سفارش می‌کنند که در مکه و طواف چنان کن و نماز و ذکر فراوانی به زائران می‌دهند و وقت فکر و اندیشه برای آنان نمی‌گذارند. وقتی شور فراوان و عقل اندک باشد، یک میلیارد مسلمان نمی‌توانند در تأمین هزینه خود توانا باشند. البته، عقل به معنای چیزی که آدمی را به قرب الهی نزدیک کند منظور ماست. عقلی که با آن به ستایش خداوند ایستاده می‌شود و سلامت دنیا و سعادت آخرت را به همراه دارد.

دو پایه اساسی عقل

این کارشناس مذهبی گفت: عقل دارای دو پایه اساسی است: 
• یکی آن که باعث شود خداوند را عبادت کند و قرب الهی را موجب شود. 

• دیگر آن که به سعادت و نعیم برسد و البته سعادت اخروی بدون تأمین دنیا ممکن نمی‌شود.

حال، یک سوال اساسی از همه مسلمین این است. 

مسلمانی که در تأمین هزینه زندگی خود درمانده است چگونه می‌تواند سلامت دنیا را داشته باشد و کسی که در دنیا سلامت ندارد چگونه به سعادت آخرت دست می‌یابد؟

 ملت ما با انقلاب عظیم و معنوی خود که به عشق امام حسین علیه‌السلام بوده است با معضل اقتصادی و ناتوانی در تأمین نان شب خود روبه‌روست.

کسی که توان تأمین نان دنیای خود را ندارد و نمی‌تواند دنیای خود را آباد کند، آخرت خود را نیز نمی‌تواند آباد کند! 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: یک میلیارد مسلمان اسیر دست غربیان هستند. آنان توان بالایی در مقابله با مسلمانان ندارند، بلکه این مسلمانان هستند که سست و ضعیف هستند. کسی که عقل ندارد نه تنها در برابر دشمن از او کاری نمی‌آید، بلکه وی در برابر دوستان نیز نمی‌داند چه می‌کند. انسان باید سعادت دنیا داشته باشد تا به آخرت دست یابد. بعد از انقلاب اسلامی، در مواردی گداپروری در جامعه باب شد و دولت‌ها به‌جای شغل، به مردم پول دهند. مردم نباید نان خود را با ذلت به دست آوردند. کار را نیز باید خود دنبال کرد و البته برای این کار باید کاردان بود.

عقل خودمان و اطرافیانمان را بسنجیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: آدم باید خود و اطرافیانش را آزمایش کند تا ببیند جزء کدام گروه قرار می‌گیرند. آیا خدایی ناکرده از جاهلان هستند یا از عاقلان؟

 امام صادق علیه‌السلام با این روایت به همه ما فهماندند که اگر کسی را در حال خوش عبادی دیدیم او را به عرش نبریم، بلکه ببینیم عقل و معرفت او چه اندازه است؟ درک او نسبت به دنیا و آخرت چگونه است؟ 

چقدر خوب است در مساجد، روایات باب عقل و جهل کتاب بحار و یا اصول کافی حتی شده از رو خوانده شود و اصلا هر شب بعد از هر نمازی یک سوال اعتقادی مطرح شود و از مردم خواسته شود تا جواب این سوال را پیدا کنند و خودشان روی این سوال فکر کنند تا راه امام صادق (ع) ادامه پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • تلاشم شکستن رکورد دنیا در فری استایل است
  • گوشه‌هایی از مراسم پرفیض دعای ندبه در امامزاده بهلول (ع) خوی + تصاویر
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • مبارزه با استکبار در دنیا، صدور فرهنگ انقلاب ایران است
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد
  • همه از اجرای طرح نور حمایت کنند
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم